پیچش بیضه
پیچش بیضه
پیچش بیضه ،پیچش بیضه In English،پیچش بیضه چیست؟،پیچش بیضه ها،پیچش بیضه بدون درد،پیچش بیضه چپ،پیچش بیضه علایم،پیچش بیضه در کودکان،پیچش بیضه نوزاد،پیچش بیضه ویکی پدیا،پیچش طناب بیضه چیست،علائم پیچش بیضه چیست،پیچش بیضه ها،پیچش بیضه علایم،علایم پیچش بیضه در کودکان،پیچش بیضه در نوزادان
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد پیچش بیضه و عمل و علائم و درمان آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.پیچش بیضه یا تورشن اغلب به دنبال چرخش بیضه حول محور خود روی میدهد. بیمار درد شدید ناحیه اسکروتال دارد. تشخیص قطعی با سونوگرافی است و به دلیل انسداد عروق بیضه و نرسیدن خون به آن درمان سریع که اغلب جراحی است ضروری است وگرنه خطر عقیمی وجود دارد.
پیچش بیضه چیست
پیچ خوردگی یا تورشن بیضه ( testicle torsion ) حالتی اورژانسی بوده و احتیاج به اقدام جهت تشخیص و درمان دارد. این بیماری تقریبا ۴۰ درصد موارد درد ناگهانی بیضه را تشکیل می دهد و مهم ترین تشخیصهای افتراقی آن شامل تورشن آپندیکس بیضه، ادم ایدیوپاتیک اسکروتوم، ورم بیضه و اپیدیدیم و تورشن اپیدیدیم می باشد. پیچ خوردگی بیضه عبارت است از پیچ خوردگی طناب اسپرماتیک بیضه که گاهی به طور برگشت ناپذیر به بیضه آسیب می زند. پیخ خوردگی بیضه معمولاً تنها در یک طرف رخ می دهد. مردان را در تمام سنین مبتلا می کند ولی در نوجوانان (۲۰-۱۲ ساله ) شایع تر است . چرخش طناب بیضه پدیده غیر شایعی است که اکثرا در مردان بالغ دیده می شود و منجر به اختلال خونرسانی بیضه می گردد بطوری که اگردرمان در عرض ۳ تا ۴ ساعت انجام نشود ممکن است باعث چروکیدگی دائمی بیضه گردد . بیضه های پایین نیامده مستعد پیچ خوردگی هستند . بسیاری ازموارد پیچ خوردگی در زمان نوزادی رخ می دهد . اسیب فیزیکی نیز می تواندزمینه ساز باشد .
پیچش بیضه در کودکان
شایع ترین سن چرخش بیضه بین 12 تا 16 سال است، اما ممکن است در هر سنی (حتی قبل از تولد) نیز رخ دهد.این عارضه زمانی رخ می دهد که طناب بیضه ای (طنابی که بیضه به آن متصل است) بپیچد و موجب قطع یا کاهش جریان خون در بیضه شود. پیچش بیضه موجب درد شدید می شود. شایع ترین سن چرخش بیضه بین 12 تا 16 سال است، اما ممکن است در هر سنی (حتی قبل از تولد) نیز رخ دهد. این اتفاق ممکن است در اثر فعالیت بدنی، صدمه به کیسه بیضه، رشد سریع بیضه ها در دوران بلوغ و … رخ دهد.پیچش بیضه ای را با جراحی رفع می کنند و هر دو بیضه را به کیسه بیضه ها بخیه می زنند تا از وقوع مجدد آن پیشگیری شود. اگر بیضه آسیب اصلاح ناپذیر دیده باشد، آن را در می آورند. جراحی پیچش بیضه نیاز به بیهوشی عمومی دارد. اگر این عمل در ظرف شش ساعت اول وقوع حادثه انجام شود حدود 95 درصد موفقیت آمیز می باشد.
علائم پیچش بیضه
از علائم پیچش بیضه می توان به درد ناگهانی در ناحیه بیضه اشاره کرد و از طرفی وقتی که شخصی که دچار پیچش بیضه شده است با لمس کردن یا دست زدن به این ناحیه دچار درد شدید تر میشود . از طرفی بیضه درون کیسه به راحتی مانند قبل قادر به حرکت و جایجایی ندارند . همچنین از تغییر شکل ظاهری بیضه می توان پی برد که شخص دچار پیچش بیضه شده است . این تغییر شکل بدین صورت است که چون طناب بیضه ای می چرخد در نتیجه بیضه بالاتر می رود و از طرفی عصبهای مشترک بیضه با دستگاه گوارش باعث بوجود آمدن حالت تهوع و استفراغ و یا درد شکم شود . همچنین گفتنی است که پیچش بیضه بیشتر در فصل سرما اتفاق می افتد. قابل ذکر است که ادرار همراه با درد یا خونریزی می تواند یکی دیگر از علائم که پیچش باشد. قابل ذکر است که پیچ خوردگی بیضه می تواند در فعالیتهای ورزشی و یا در هنگام ضربه خوردن اتفاق بیافتد . از سویی ممکن است که در هنگام خواب نیز شخص دچار این عارضه گردد.
درمان پیچش بیضه
برای درمان پیچ خوردگی بیضه تقریباً همیشه به جراحی نیاز است. در موارد نادر پزشک می تواند با دستکاری فیزیکی کیسه بیضه، طناب بیضه ای را باز کند، ولی در حالت کلی، جراحی برای وصل کردن یکی از یا هر دوی بیضه ها به کیسه بیضه و جلوگیری از پیچ خوردگی مجدد آن لازم است. این جراحی معمولاً سرپایی است و به پسربچه داروی مسکن داده می شود و تکنیسین بیهوشی برای عمل او را بیهوش می کند. جراحی شامل ایجاد برش کوچکی در کیسه بیضه، باز کردن طناب بیضه ای و بخیه زدن بیضه ها به داخل کیسه بیضه برای جلوگیری از پیچ خوردگی های بعدی می شود. وقتی جراحی تمام شد، کیسه را بخیه می زنند و بچه به اتاق ریکاوری فرستاده می شود. تا چند هفته بعد از جراحی نباید بگذارید پسرتان فعالیت های طاقت فرسا و سنگین انجام دهد و در مورد این فعالیت ها باید با پزشک مشورت کنید. اگر درمان پیچ خوردگی خیلی طول بکشد نمی توان بیضه مربوطه را نجات داد و باید با جراحی بریده شود که به این جراحی بیضه برداری یا orchiectomy گفته می شود. بیشتر پسربچه هایی که یکی از بیضه های آنها برداشته می شود، بعداً می توانند پدر شوند. ولی بسیاری از آنها نیز چند ماه بعد از عمل جراحی، بیضه مصنوعی یا پروستتیک می گذارند و این باعث می شود که حس بهتری در مورد ظاهر دستگاه تناسلی خود داشته باشند. در نوزادهای پسر، نجات بیضه بستگی به زمانی که پیچ خوردگی رخ داده دارد. اگر قبل از تولد نوزاد رخ داده باشد، نجات بیضه ناممکن می شود. در این موارد، پزشک توصیه می کند که برداشتن بیضه آسیب دیده مدتی بعد انجام شود. اگر نشانه های پیچ خوردگی بعد از تولد ظاهر شوند، پزشک توصیه می کند که برای اصلاح بیضه مربوطه، عمل جراحی اضطراری انجام شود.
علت پیچش بیضه
کیسه بیضه کیسه ای است که زیر آلت تناسلی مردانه قرار دارد. داخل این کیسه دو بیضه وجود دارد. هر بیضه با یک رگ به نام طناب بیضه ای به بقیه بدن وصل می شود. پیچ خوردگی بیضه زمانی رخ می دهد که این طناب بیضه ای پیچ می خورد و جریان خون به بیضه مربوطه قطع می شود. در اغلب موارد پیچ خوردگی بیضه در مردانی اتفاق می افتد که دچار وضعیت ژنتیکی به نام bell clapper deformity هستند. معمولاً بیضه ها به کیسه بیضه وصل هستند، ولی در این حالت بیضه ها به آن متصل نیستند و بنابراین احتمال اینکه در کیسه بچرخند و پیچ بخورند زیاد است. پیچ خوردگی بیضه معمولاً پس از تمرینات طاقت فرسا، هنگام خواب یا پس از آسیب شدید به کیسه بیضه نیز ممکن است اتفاق بیفتد، ولی دلیل اصلی آن مشخص نیست.
نشانه های پیچش بیضه
اگر پسر شما ناگهان دردی در بخش ران خود حس کرد باید او را نزد پزشک یا به بیمارستان ببرید. پیچ خوردگی بیضه حالتی اضطراری است و وقتی پیش می آید باید فوراً جراحی صورت بگیرد تا بیضه نجات داده شود. از آنجائیکه حتماً باید جراحی صورت گیرد، باید دقت کنید که به پسربچه ای درد بیضه دارد، هیچ چیز برای خوردن یا نوشیدن ندهید و او را فوراً نزد پزشک ببرید. اگر پسرتان پیچ خوردگی بیضه داشته باشد، دردی ناگهانی و شدید در کیسه بیضه و یکی از بیضه هایش حس می کند. این درد ممکن است تخفیف یابد یا بدتر شود، ولی در کل کاملاً از بین نمی رود.
تشخیص پیچش بیضه
وقتی نزد پزشک یا به بیمارستان می روید، پزشک کیسه بیضه، بیضه ها، شکم و کشاله ران پسرتان را معاینه می کند و رفلکس های او را با مالش یا فشردن داخل ران او تست می کند. این کار در حالت نرمال باعث می شود که بیضه منقبض شود، ولی اگر فرزندتان پیچ خوردگی بیضه داشته باشد این اتفاق نمی افتد. پزشک ممکن است تست هایی نیز انجام دهد تا متوجه شود که آیا طناب بیضه ای پیچ خورده یا خیر که این تست و آزمایشات شامل موارد زیر می شود: • سونوگرافی داپلر: از امواج فرکانس بالا برای گرفتن تصویر بیضه و چک کردن گردش خون در این ناحیه استفاده می شود. • آزمایش خون یا ادرار: این آزمایشات کمک می کنند که پزشک متوجه شود آیا نشانه ها ناشی از عفونت هستند یا پیچ خوردگی. گاهی لازم است که پزشک جراحی انجام دهد تا پیچ خوردگی بیضه را تشخیص دهد. گاهی اوقات نیز با آزمایش فیزیکی پزشک متوجه پیچ خوردگی می شود و بدون آزمایشات دیگر، فوراً جراحی را انجام می دهد تا بیضه را نجات دهد. هرچه طناب بیضه ای به مدت طولانی تری پیچ خورده بماند، نجات بیضه سخت تر می شود. درجه پیچش تعیین می کند که آسیب به بیضه با چه سرعتی رخ می دهد. به عنوان یک قاعده کلی، پس از 6 ساعت، می توان 90 درصد موارد پیچ خوردگی را نجات داد و بعد از 12 ساعت این میزان به 50 درصد کاهش می یابد و بعد از 24 ساعت، فقط 10 درصد احتمال نجات وجود دارد.
بیشتر بخوانید : سرطان بیضه چیست ♥ علت درد بیضه چیست ♥ اندازه طبیعی بیضه چقدر است ♥ درد بیضه چپ و درمان آن ♥ درمان درد بیضه سمت راست
- ۰ نظر
- ۱۴ خرداد ۹۷ ، ۱۱:۲۲